​Kompetencer

​Snedsted dyreklinik er en alsidig klinisk praksis der beskæftiger sig med svin, heste, mink og smådyr. Nu med digital røntgen!

Heste

Indenfor heste området tilbyder vi bl.a.:

Tandpleje: Alle heste får tandspidser, også vildheste og heste kan slide tænderne forkert. Vi tilbyder professionel tandpleje og tandkorrektion, samt ekstraktion af ulvetænder og tilbageholdte mælketænder og tandkapper. Vi bedøver hyppigst hesten for at den får så god og afslappet en oplevelse så muligt. Vi bruger kun manuelle tandraspe.

Reproduktion: Vi tilbyder inseminering af hopper med frisk, og kølesæd. Desuden drægtighedsscanning og håndprøve længere fremme i termin. Vaccination mod virus-abort i 5-7-9 drægtighedsmåned og fødselshjæp om nødvendigt. Vi laver desuden føltjek og følvac.

Operationer: Vi foretager mindre indgreb som ulvetandsudtræk, fjernelse af mindre knuder i huden, kastrationer, syning af sår, og transtrakeale skylleprøver (en celleprøve udtaget sterilt igennem luftrør hos hosteheste).

Gødningsprøver: vi ser om hesten har behov for ormekur, hvilke type orm den har og rådgiver gerne om hvordan man kan nedsætte parasitforekomsten i sit hestehold

Handelsundersøgelser: Vi foretager handelsundersøgelser

Haltheder: Halthedsudredning med røntgen og scanning foretages. Udvidede halthedsudredning henvises ofte.

Besigtigelse og chipning til pas: Alle heste skal ifølge ny lovgivning have pas. Vi tager gerne ud og chip-mærker og besigtiger din hest og rådgiver gerne derom.

Vaccination: Vi vaccinerer mod influenza, stivkrampe og Herpes

Sygdomme: Vi er altid klar til at rykke ud til din hest i forbindelse med akut eller kronisk sygdom. Vi gør gerne brug af blodprøver, mikroskopi, gødningsprøver osv for at kunne sikre en korrekt diagnose og behandling. Er du i tvivl om din hest har behov for dyrlægehjæp er du altid velkommen til at ringe og få en snak med en af dyrlægerne.

Blodprøver: Vi har mulighed for at analysere blodprøver på klinikken og få svar indenfor 30 min. Ved udvidede undersøgelser sender vi dog fortsat prøver til certificerede laboratorier. ​

Smådyr

Snedsted dyreklinik har til huse i centrum af Snedsted. Vi beskæftiger os hovedsageligt med smådyr som hunde, katte, kaniner og marsvin. Vi forhandler foder og plejeprodukter til hund og kat i vores lille butik der er tilknyttet klinikken. På klinikken kan vi tilbyde forsk. behandlinger, nogle af mulighederne kan ses nedenfor, men vi er også behjælpelige med meget andet.

Tandpleje: Tandpleje indenfor smådyr er et emne, der igemmen de senere år er kommet meget i focus. Vi har ultralyds-tandudstyr samt almindelig manuelt tandudstyr og tilbyder både tandrens og tandfjernelse om nødvendig. Ingen tandpatienter forlader klinikken uden professionel rådgivning.

Røntgen: Vores røntgenanlæg gør det muligt, at lave udvidede undersøgelser ved halthed og sygdom så vi kan stille en korrekt diagnose og behandle ud fra dette. Desuden laver vi standard optagelser som HD og AD billeder.

Scanning: ud over at blive brugt til drægtighedsscanninger, bruger vi hyppigt vores scanner ved mistanke om sygdom i bugen, f.eks. pyometra (livmoderbetændelse).

Operationer: Vi foretager en lang række af operationer her opremses nogle: sterillisation, kastration (både almindelig og ved kryptochide (kun en sten)), fjernelse af fremmedlegemer i mave/tarm, kejsersnit, fjernelse af tumorer, analkirtelfjernelse, op. for blodøre osv.

Behandling af ører: Kløende ører er et velkendt problem for mange katte og hundeejere. Vi har mulighed for at lave undersøgelse af øregangen og synliggøre problemet for ejer, idet vores nye udstyr kan tilkobles computer så ejer kan følge med i undersøgelsen på skærmen. Vi udtager ofte prøver fra øret og undersøger i vores laboratorie, -svaret er klar efter ca 5 min og herefter ved man om man har med bakterier, svampe eller øremider at gøre.

Vaccinationer: Det kan være en jungle at finde ud af hvor tit man bør vaccinere sit dyr. Mange meninger er forskellige. Det skyldes kort sagt ,at der er forskelligt behov altafhængig af hvad hunden/katten bruges til, og om den skal til udlandet osv. Vi er uddannet til at vejlede i vaccination og fastlægger gerne et skema for netop din hund/kat. Vi udfører altid sundhedsundersøgelse ved vaccination!

Sygdom: Vi står altid til rådighed for at behandle akut syge dyr. Er du i tvivl om dit dyr har behov for hjæp så ring gerne og spørg.

Chipmærkning/øretatovering: Det er lovpligtigt at få mærket sin hund, men vi anbefaler desuden at få mærket katten også. Vi foretager både chip- og øretatovering.

Allergi: Desværre udvilker flere og flere kæledyr i Danmark allergi. Vi udfører blodprøvetest for at se hvad hunden/katten reagerer på og labtest for at finde frem til en mulig behandling.

Aflivning: Samtidig med man påtager sig ansvaret for et dyr, påtager man sig en fremtidig sorg når dyret skal herfra. Vi har fuld forståelse for at det er en vanskelig beslutning og giver af samme grund mulighed for, at i kan vælge om det skal foregå i hjemmet eller på klinikken.

Mink

Udover akutbesøg er der mulighed for fast sundhedsrådgivning. Vi foretager desuden obduktioner, laboratorieundersøgelser og resistensprøver; både ved akut sygdom men også i forbindelse med sundhedsrådgivning. Altid mulighed for telefonkonsultation.

Svin

Kirstine Rasmussen er svinefagdyrlæge og tilbyder sundhedsrådgivning inden for svineproduktion. Vi kan tilbyde sygdomsforebyggelse, behandling, obduktion, laboratorieundersøgelser mm.

Altid opdateret viden indenfor det nyeste ang svin.

Kvæg

Behandling af sygdomme, kastrationer, afhorninger, rådgivning m.m.

​Følg Snedsted Dyreklinik på Facebook!

​På vores facebook kan du se de seneste billeder og videoer fra

klinikken.

HVEM ER VI?

​Snedsted Dyreklinik

CVR: 97663459