Dyre dyrlæger?

Man hører ofte jokes om doktor-dyr ;) men er vi egentlig så dyre?

Prisen hos dyrlægen dækker mere end løn!

Dyrlægen bruger måske kun 10 minutter på at tage et røntgenbillede af en skadet hundepote - alligevel koster det op mod 1000 kr, - men det er der en god forklaring på. Der er intet offentligt tilskud til dyrlæger, så betalingen for behandlingen skal dække alle udgifter på dyrekliniken. Det vil sige løn, bygninger, moms, udstyr, forsikringer, vedligeholdelse og efteruddannelse af personalet...

Lønninger

Ud over lønninger til dyrlæger er der udgifter til personale til rengøring og telefonpasning (reception).

Vagt

Besøget hos dyrlægen udenfor normal åbningstid i vagten bliver forbundet med en dyr fornøjelse, men er det nu også det? For den enkelte dyrejer er svaret ja, det er ofte det dobbelte af normale. Men vagtarbejde er dyrt for klinikken, der skal betales både rådighedstillæg og løn til dyrlægen på vagt, samt evt. afspadsering på et andet tidspunkt. Oftest koster det samlet set penge for klinikken at holde vagt, penge som skal tjenes ekstra i dagligdagen. Så ønsker du at din dyrlæge skal holde vagt nat og weekend, så støt den lokale dyrlæge til dagligt, så er du sikker på at dyrlægen også er der når du har brug for ham/hende i weekenden. Alternativet er at vagtarbejde i fremtiden kun findes på de største klinikker/dyrehospitaler.

Avanceret udstyr

En moderne dyreklinik har meget udstyr. Eksempelvis kan et nyt røntgenapparat koste flere hundrede tusinde kr., og et analyseapparat til blodprøver, kan nemt koste 40.000 kr, et mikroskop som f.eks bruges til ørehunde og biopsier koster 25000. Foruden disse apparater er der daglige udgifter til operationsudstyr, kanyler, sprøjter, forbindstoffer og blodprøveglas. Dertil kommer vedligeholdelse af udstyret; for eksempel skal røntgenapparater leve op til en række krav fra myndighederne. Klinikken er også nødt til at investere i IT-systemer, der holder styr på tidsbestillinger, medicinkataloger og journaler på hver enkelt dyr, der er behandlet i klinikken.

Bygninger

Udgifter til bygninger skal betales over dyrlægeregningen. Dyrlæger i byerne betaler ofte en høj husleje for en central placering, som gør det nemt for dyrene og deres ejere at komme frem til klinikken. Og mange klinikker har også plads til indlagte patienter.

Forsikringer

"Også forsikringer er en post på budgettet. Både de forsikringer, vi har pligt til at betale som arbejdsskade- og erhvervsansvarsforsikringer samt sygedriftstabsforsikringer og forsikringer for inventaret for at få dækket eksempelvis røntgenapparater mod elektriske fejl"

Moms på hele dyrlægeregningen

Regningen for at få trukket en tand ud på en hund hos dyrlægen bliver helt automatisk 25 % dyrere end regningen for at få trukket en mennesketand ud hos tandlægen. For der er moms på alle regninger fra dyrlægen, mens tandlægeregningen er fri for moms. Momsloven fritager alle sundhedsydelser fra moms hos tandlæger, læger, hospitaler, fysioterapeuter og kiropraktorer. Men det gælder ikke behandlinger hos dyrlæger.

Sygeforsikring af hund og kat

Både hunde og katte kan sygeforsikres fra de er omkring tre måneder. En sygeforsikring dækker de fleste udgifter ved sygdom - og på den måde slipper ejeren af dyret for økonomiske bekymringer, hvis katten akut skal opereres for urinvejssten eller hvis hunden får allergi, som skal udredes og behandles.

"Når vi ser en ny hund eller kat til den første vaccination opfordrer vi meget til, at man sygeforsikrer dyret. For vi risikerer senere at stå med de samme ejere med en påkørt hund, hvor en operation kan koste 10.000, 15.000 eller helt op til 20.000 kr. Det bringer en hunde- eller katteejer i et skrækkeligt dilemma, som kan være et valg mellem liv eller død." 

​Følg Snedsted Dyreklinik på Facebook!

​På vores facebook kan du se de seneste billeder og videoer fra

klinikken.

⭐⭐⭐⭐⭐

Vurderet 4,2 ud af 5 stjerner på baggrund af mere end 10 anmeldelser på Facebook​​

og 4,5 ud af 5 stjerner på basis af mere end 50 anmeldelser på Goolge

HVEM ER VI?

​Snedsted Dyreklinik

CVR: 97663459