Behandling af katte
- Vaccinationer:
For at katte sikre din kat bedst muligt mod sygdom anbefales det at få katten vaccineret.
Killinger får som regel deres første basisvaccine når de er omkring de 8 uger og den anden ved 12 ugers alderen, mange vælger at få en booster vaccine igen når katten er omkring de 16 uger, ellers vaccineres katten engang årligt efterfølgende. Hvis katten skal med til udlandet er det vigtigt at huske, at katten skal rabies vaccineres og have et pas - Tandpleje:
Mange katte får problemer med tænderne/tandkødet, her kan vi hjælpe med tandrens og behandling af disse problemer - Neutralisering:
Katte er ret effektive til at formere sig, og før man får set sig om, så er de to katte som man startede med at have blevet til ti katte, som inden for få år kan blive til mange flere katte. Mange vælger, at give deres katte p-piller, men det er en usikker løsning, da der stadig er en risiko for at katten kan blive drægtig og for livmoderbetændelse. Derfor anbefaler vi at få katte neutraliseret. Neutralisering af katte er et forholdsvis lille indgreb, hvor man ved hankatten fjerne testiklerne og ved hunkatten fjerne æggestokkene. - Gigt:
Mange ældre katte døjer med gigt, dette ses ved begyndende halthed/stivhed og katten virker mere træt. Der findes behandlinger og foderprodukter, som kan hjælpe den ældre kat med gigt til bedre livskvalitet
- Mærkning:
Det er ikke lovpligtigt at mærke sin kat, men hvis katten bliver fanget ind og ikke er mærket, så kan vedkommende i princippet beholde katten eller videreformidle den. Chipmærkning eller øremærkning er din sikring på at katten er din. I forbindelse med neutralisering øremærker vi kattene som en del af prisen. - Røntgen:
I forbindelse med skader og smerter i bevægeapparatet kan vi tage røntgenbilleder af katten for at stille/bekræfte en diagnose. - Allergier:
Ligesom hunde kan katte også få allergi, som viser sig ved kløe. Hvis du oplever kløe udover det normale ved katten, så den begynder at få sår og miste pels, så er det vigtigt at få katten undersøgt, så den kan komme under behandling. - Stressede katte:
Katte bryder sig ikke altid om forandringer, og de bliver derfor stressede. Disse forandringer kan fx være flytning, ny partner, familiemedlemmer der flytter eller en ny kat i huset.
Symptomerne kan fx vise sig ved øget pelssoignering, så der opstår bare pletter, katten begynder at blive urenlig indenfor og den kan virke bange og aggressiv. Dette kan afhjælpes igennem foder og tilskudsprodukter, som har en beroligende effekt på katten.